KITARA, VOKAL
EDO SUŠNIK

Kitaro je zacel igrati pri petnajstih letih. V prvem resnem bandu z imenom Stopnice je igral v gimnazijskih letih. To je bila zanimiva zasedba s pihalci in je štela 9 clanov (dva klaviaturista).

Sledil je ansambel Moby Dick, pa nato odslužena vojašcina. Po vojski je kar nekaj casa igral v Miklošicevi kleti, kjer se je kasneje takratni zasedbi pridružil tudi današnji pevec Dominik Trobentar .....

Lepi spomini: tam so bili denarji precej veliki, vsaj dve placi mesecno....

Sledilo je povabilo Mihe Kralja v ansambel Prah. Sledila so številna igranja, turneje, snemanja, sodelovanja v tv oddaji Mladi za mlade, spremljanje znanih slovenskih in jugoslovanskih pevcev (Marjana Deržaj, Elda Viler, Ditka Haberl, Ivo Mojzer, Branka Kraner, Darko Domjan, Tomislav Ivcic, Tereza Kesovija, Stane Mancini, itd.)

Po odlocitvi, da Miha Kralj zacne samostojno kariero, je glasba nekaj casa mirovala.

Cez cca pol leta je sledilo povabilo v ansambel 12.nadstropje in 15-letno sodelovanje s Tofovim Moped showom .

Igranja je bilo cez glavo…, za primer tudi po 18 v mesecu decembru! Precejšen napor, ker je bila služba kot hobi zelo naporna :)

Sledila je mesec dni dolga turneja po celi Evropi z Andrejem Šifrerjem ... Pa razna Igranja in koncerti za zdomce, Beli koncerti za naše smucarje, koncerti po sloveniji z Đordem Balaševicem, sodelovanje na Slovenski popevki v Celju in na festivalu Melodije morja in sonca v Portorožu.

Zatem je sledilo pocivanje in nekaj let pavze, hkrati pa intezivno poslušanje muzike, predvsem kitaristov. V tem casu je veliko snemal in se ucil tehnik veckanalnega domacega snemanja z uporabo racunalnika. Vabili so ga v razne rock bende, vendar povabila niso obrodila sadov.

Konec pomladi leta 2009 se je pridružil Emšo Blues Bandu kot prvi kitarist .

Sam pravi: »Ker je moj emšo kar velik, sem pristal v Emšo Blues Bandu. In ce bodo fantje zdravi in se ne bodo kregali, bomo še kar nekaj casa skupaj! Za domovino s fenderco naprej! «